این قبرستان به مساحت هشت هزار متر مربع در جنوب شهر بمبئی قرار دارد و طبق دستورات شهرداری بمبئی طی پروژه طرح نود ساله از سوی این شهرداری به لحاظ تکمیل شدن قبرستان کهنه و قدیمی جهت دفن اموات ایرانیان و شیعیان مقیم بمبئی اهدا شده است. مرحوم حجت الاسلام و المسلمین رجبی یکی از روحانیون ایرانی مقیم بمبئی در 22 فوریه 1988 در آن قبرستان دفن شده است که اکثر ایرانیان به هنگام ورود به قبرستان از مقبرهی آن مرحوم دیدار میکنند و برای روح او فاتحه میخوانند. وی شدیدا مورد احترام ایرانیان مقیم بمبئی است.
شایان ذکر است جنب قبرستان رحمت آباد قبرستان یهودی ها قرار دارد که متروکه است و بنا به اظهار برخی از افراد قرار است شهرداری بمبئی آن را به پارک تبدیل کند و احتمال تصرف بخشی از قبرستان ایرانیان نیز بعید به نظر نمیرسد. البته در این رابطه متولیان قبرستان پیشبینی لازم را انجام داده و اطراف قبرستان را دیوار و حصارکشی کرده اند. در این قبرستان دفتری نیز جهت رسیدگی به مسائل قبرستان مشغول فعالیت است. همچنین در کنار دفتر، اتاقی با علم ها و ماکت های نمادین آرماگاه های ائمه اطهار به ویژه عتبات عالیات اختصاص یافته است تا افراد بتوانند برای درگذشتگان خود و همچنین برآورده شدن حاجات خود نذورات خود را ادا کنند. در این قبرستان نمازخانهای نیز جهت اقامه نمازهای یومیه و برگزاری مراسم های ختم بنا شده است. ایرانیان مقیم نیز مراسم ختم بازماندگان خود را در نمازخانه این قبرستان برگزار می کنند.
دقیقاً در کنار این آرامستان، بخشی به نام مغول قبرستان قرار دارد که مساحت آن 500 متر مربع می باشد و زمین آن در حدود 150 سال پیش از سوی شهرداری جهت دفن اموات ایرانیان و شیعیان مقیم بمبئی اهدا شده است که برخی شیعیان هندی اموات خود را در این بخش دفن میکنند. در این قبرستان یکی از هنرپیشگان شیعه زن معروف سینمای بالیوود شادروان خانم مینا کوماری با نام اصلی ماه جبین بانو نیز به خاک سپرده شده است. آخرین متولی این قبرستان که به صورت جداگانه فعالیت می کرد فردی به نام مرحوم ابراهیم بوشهری بود ولی هم اکنون مدیریت این دو بخش، بر عهده ناصر صادقیان از تجار شیعه ایرانی شهر بمبئی می باشد. وی با توجه به پیشینه فعالیت خانوادگی در امور دینی و اجتماعی برنامه های متعددی در نمازخانه قبرستان برگزار می کند که این امر موجب شده این محل به یکی از محافل اصلی ایرانیان تبدیل شود از جمله می توان به برگزاری مراسم افطار در شبهای ماه مبارک رمضان اشاره کرد. یکی دیگر از مراسم های مذهبی آیینی این قبرستان مراسم شب برات و میلاد خجسته حضرت ولی عصر (عج) در این قبرستان است که ایرانیان و شیعیان برای درگذشتگان خود بانی خیر آن میشوند. یکی دیگر از مراسم ها در عصر عاشورا شهادت حضرت امام حسین (ع) و یاران باوفایشان می باشد که دستجات عزاداری سوگواری خود را از مسجد ایرانیان آغاز کرده و پس از پیمودن خیابان های شهر بمبئی به صورت منظم به این قبرستان وارد می شوند و در نهایت در آنجا مراسم عزاداری دهه اول پایان می یابد. در روز اربعین امام حسین (ع) نیز دستجات عزاداری و سوگواران از تمامی مناطق شهر بمبئی همانند پیاده روی اربعین سرو و سالار شهیدان به سوی قبرستان رحمت آباد حرکت و در نهایت در آنجا سوگواری می کنند و برای بازماندگان خود فاتحه می خوانند و از خدای خویش آرزو مغفرت برای درگذشتگان و سلامتی برای خانواده و بازماندگان خود می کنند.
نظر شما